Τελική ευθεία ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝ ΠΛΩ



ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
Εικαστική Μαθητική Έκθεση 
από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

ΔΕΕΠΣ, Λέσχη Ποσειδωνίας Σύρου

Εγκαίνια έκθεσης 11πμ-1μμ 9/6/2018

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11πμ-1μμ
9/6-9/7/2018



Οργανωτές: ΔΕΕΠΣ - Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου
Συνδιοργανωτές: Cyclades Culture - Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων Περιφέρειας Ν.Αιγαιου


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δικτύου Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου (Δ.Ε.Ε.Π.Σ.), το  Σωματείο της Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών Μαθημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου και της Σύρου συνδιοργάνωσε ανοιχτό κάλεσμα προς τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και σε όλους τους μαθητές τους με στόχο τη δημιουργία και παρουσίαση πρωτότυπων εικαστικών έργων.

Σκοπός της έκθεσης είναι:
1. Ταξίδι της φαντασίας μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας
2. Καλλιέργεια της εικαστικής έκφρασης με έμφαση στη νησιωτικότητα και την κοινή νησιωτική καταγωγή των μαθητών.
3. Εξάλειψη των αποστάσεων μεταξύ των νησιών μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και πληροφοριών μεταξύ των μαθητών.

Η εικαστική δράση με θέμα «Διαδρομές - Εν πλω», ανοιχτή σε νέες προτάσεις και ιδέες, επιδιώκει να εκφράσει τις σκέψεις των μαθητών για τις διαδρομές που κάνουν στη ζωή τους με όποιον τρόπο και αν γίνονται αυτές. Οι μαθητές μπόρεσαν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν εικαστικά έργα με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, δισδιάστατα ή τρισδιάστατα έργα, παρουσιάσεις, βίντεο, κατασκευές, ομαδικά έργα, έργα με συνοδευτικά κείμενα κ.ά.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε πρώτα στη Λέρο, στον χώρο Crystal System (Αλευρόμυλος Καστή), Μπρούτζι, Αγία Μαρίνα, από 11 έως 17 Μαΐου 2018. Την επιιμέλεια της έκθεσης της Λέρου είχε η ζωγραφος και εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων Β/θμιας εκπαίδευσης Χαρά Χρυσανθάκη.

Η τελική έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, στις αίθουσες του ΔΕΕΠΣ της Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου από 9 Ιουνίου έως και 9 Ιουλίου 2018, όπου θα εκτεθούν όλα τα έργα των συμμετεχόντων. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωριστούν από κοντά μαθητές και εκπαιδευτικοί.


Η έκθεση θα προβληθεί και ψηφιακά στις οθόνες των πλοίων της Blue Star Ferries που εκτελούν τη διαδρομή Κυκλάδες - Δωδεκάνησα.

Popular posts from this blog

Aνοιχτό Kάλεσμα - Διαδρομές Εν πλω